Skype тества услуга за автоматичен превод

Skype Translator се явява машинен превод в реално време, докато потребителите провеждат аудио- и видеоразговори

Skype Translator се явява машинен превод в реално време, докато потребителите провеждат аудио- и видеоразговори

Популярното приложение за разговори през интернет Skype скоро ще се сдобие с нова функция за автоматичен превод. Microsoft стартира програма за тестване на услугата, известна като Skype Translator. В нея могат да участват всички желаещи, като се регистрират на страницата на проекта.

Skype Translator се явява машинен превод в реално време, докато потребителите провеждат аудио- и видеоразговори. Функцията стъпва на напреднала технология и осигурява последователен превод – потребителят произнася фраза, след което програмата я изговаря на друг език за неговия събеседник.

Технологията поддържа мъжки и женски глас. Възможно е също показване на субтитри с преведената фраза, става ясно от публикация в блога на Skype.

В момента Skype Translator работи в тестов демонстрационен режим и приема само регистрирани потребители. Функцията е достъпна за Windows 8.1 на компютри и таблети и поддържа няколко езика, вкл. английски, френски, немски, руски, италиански, японски, корейски, португалски, испански, арабски и китайски.

Тестерите имат за задача да откриват бъгове в програмата, като освен това могат да предлагат подобрения. Очаква се на по-късен етап разработчикът на Skype Translator да добави поддържа на Windows 7 и, разбира се, на Windows 10.

Първите информации за новата услуга се появиха през май тази година. Твърдеше се, че Skype Translator ще стане масово достъпна до края на 2014-та, но засега не са известни плановете на Microsoft за официалното пускане на услугата.

Коментар