Baggi – устройство за проследяване на изгубени вещи

Baggi работи в тандем с мобилно приложение и ще се продава като допълнение към чанти, портмонета и други вещи

Baggi работи в тандем с мобилно приложение и ще се продава като допълнение към чанти, портмонета и други вещи

Устройство за проследяване на изгубени вещи са създали български предприемачи. Иновативният продукт бе представен на неотдавнашния „Ден на предприемача” в София.

Наречено Baggi, устройството се прикрепя към личните вещи – портфейл или чанта например, а чрез мобилно приложение телефонът ги разпознава и сигнализира, когато бъдат забравени или изгубени. По този начин може да бъде предотвратена и кражба на ценни предмети.

Собственикът може да определя зони за „засичане” за загубените вещи в радиус от 10 до 60 метра, като при излизане на предмета извън този радиус, телефонът подава сигнал. В случай, че човек не си спомня къде е оставил дадена вещ, може на карта да провери къде за последно се е намирала тя.

Ако пък телефонът бъде изгубен, е достатъчно да бъде натиснат бутон върху устройството и апаратът сигнализира, независимо дали е с намалена сила на звука, с изключен звук и т.н. Батерията на устройството издържа около 1 година, а приложението е разработено за iOS и Android.

Продуктът, разработен от младите предприемачи Любомир Янчев и Недялко Недялков, ще се продава като допълнение към чанти, портмонета и други във верига магазини за дамски аксесоари. Това става възможно благодарение на сътрудничеството с „Офис за технологичен трансфер „Иновативен капитал”, създаден преди две години по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”.

Сроковете за пускане на пазара и цената на Baggi все още не са обявени от разработчиците.

Коментар