Dell показа компютър от бъдещето Smart Desk

Smart Desk има два сензорни екрана, като хоризонталният може да се управлява не само с пръсти, но и чрез специални електронни инструменти

Smart Desk има два сензорни екрана, като хоризонталният може да се управлява не само с пръсти, но и чрез специални електронни инструменти

Броени дни след премиерата на иновативния компютър HP Sprout, друг ИТ гигант – тексаската компания Dell показа компютър от бъдещето. Моделът Smart Desk наподобява Sprout, като се състои от два основни блока – монитор с висока резолюция и сензорен панел, разположен на мястото на клавиатурата.

Сензорната повърхност показва инструментите за управление, помощна информация и различни настройки. Всъщност, и двата екрана за сензорни, като хоризонталният може да се управлява не само с пръсти, но и чрез специални електронни инструменти от рода на перо Adobe Ink и линия Adobe Slide.

Въоръжен с подобни инструменти, потребителят на Smart Desk може да рисува, да създава различни геометрични фигури, да обработва виртуални обекти на основния дисплей и т.н.

Друга особеност на Dell Smart Desk е колелото за превключване на режимите на работа, разположено на хоризонталния панел. При необходимост, потребителят може да ползва традиционните клавиатура и мишка.

Подобен компютър би трябвало да повиши удобството при работа с графика и мултимедийни материали. Предвидени са нестандартни режими, например взаимодействие чрез облачна услуга при работа по съвместни творчески проекти с въвеждане на обща информация на сензорната повърхност.

Към момента не са известни подробности за техническите параметри на Dell Smart Desk освен, че мониторът може да бъде Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K с резолюция 5120×2880 пиксела. Dell не разкрива кога ще пусне компютъра на пазара и на каква цена.

Коментари по темата: „Dell показа компютър от бъдещето Smart Desk”

добавете коментар...

  1. :o)

    Това не е компютър на бъдещето, това е нов продукт насочен към тясна ниша покриваща
    0,000000000000000000000000000000001% от човешкото население
    (приблизително)

Коментар