ScaleFocus отваря офис в Пловдив

Пламен Цеков (вляво), изпълнителен директор на ScaleFocus, и Стефан Стоянов, зам.-кмет на Пловдив, споделят виждането, че бизнес средата в Пловдив е благоприятна за ИТ компаниите

Пламен Цеков (вляво), изпълнителен директор на ScaleFocus, и Стефан Стоянов, зам.-кмет на Пловдив, споделят виждането, че бизнес средата в града е благоприятна за ИТ компаниите

Българската ИТ компания ScaleFocus откри офис в Пловдив с цел да бъде по-близо до младите специалисти, получили образование в местните университети, и мотивирана от благоприятната бизнес среда в града.

„Съвременните технологии позволяват на бизнеса да работи по проекти за глобалния пазар независимо от физическата локация на специалистите. Ние в ScaleFocus сме наясно с това предимство и за нас беше важно да изградим втори български център в Пловдив, където има истински ИТ таланти”, заяви Пламен Цеков, CEO и съосновател на ScaleFocus.

В пловдивския екип на компанията вече са наети ИТ експерти, които работят по проекти на американски клиенти. Плановете са екипът да достигне 30-40 човека в следващите 12-18 месеца.

В допълнение, ScaleFocus ще си партнира с местните университети. „Смятам, че международният практически опит на ScaleFocus би бил от полза за изграждане на силна връзка между бизнеса и образованието”, каза по този повод Цеков.

„Дългосрочна тенденция е все повече от водещите компании в ИТ и аутсорсинг бизнеса да разширяват своята дейност, откривайки офиси и в други градове. Пловдив, който се наложи като втора дестинация за инвестиции в сектора, очаква разкриване на поне 5 000 работни места в следващите 2-3 години”, заяви от своя страна зам.-кметът на града Стефан Стоянов.

По неговите думи, големите компании в бранша вече планират средносрочно разширение и откриване на офиси в Пловдив. Освен добрите специалисти, които предлага пазарът на труда в града, високото качество на живот също привлича компаниите, допълни Стоянов.

ScaleFocus оперира на пазара от 2012 г., като за кратък период от време реализира редица значими проекти и стъпи на международния пазар. Компанията специализира в интеграция на електронни услуги и управление на бизнес процеси, системи за обработка на големи обеми от данни, бизнес анализ и отчетност, мобилни решения за различни индустрии и други дейности.

Коментар