М-Тел сваля цените на мобилния интернет

Нова роуминг тарифа осигурява на абонатите на М-Тел по-ниски цени за сърфиране в интернет, когато се намират извън България. Срещу месечна такса от 5 лева M-Tel Net Away предлага пренос на данни за 7,99 лв./MB. Това е с 55% по-малко от досега предлаганите цени, които в рамките на тарифен план Eurodata започваха от 1,79 лв./100 KB.
М-Теl Net Away покрива препоръчителните мрежи в 30 страни – държавите от Европейския съюз, Турция, Норвегия, Лихтенщайн и Исландия.
С до 40% пък е намалението на цените за мобилен интернет и MMS в роуминг с Eurodata, след като мобилният оператор въведе от 1 април 2008 г. нови цени за целия свят. Потребителите могат да се възползват и от преференциални условия в повечето европейски държави, както и в Турция, Сърбия и Македония.
Новата тарифа Eurodata идва и с опростена схема на таксуване. Досегашните условия предлагаха тарифиране по зони и цени от 1,79 лв/100KB. От 1 април всички мрежи са разделени само на 2 групи, а цените започват от 1,29 лв./100KB.
До 35% е понижението на цените за пренос на данни и MMS в роуминг с тарифен план Data Traveller. С него светът е условно разделен на 4 тарифни зони и се покриват над 160 държави, а цените стартират от 0,99 лв./100KB в препоръчителните мрежи на всички държави от ЕС и в Турция, в сравнение с досегашните 1,39 лв./100KB, валидни за повечето държави от ЕС.
С тарифен план BlackBerry Zone потребителите на смартфона, ползващи роуминг в целия свят, вече ще получават двойно повече трафик. Цената от 0,39 лв. в рамките на партньорските оператори остава същата, а интервалът на таксуване се увеличава от 15 KB на 30 KB. 0,69 лв./30 KB пък ще струва преносът на данни във всички останали мрежи.

Коментар