Symantec ще съкрати всеки десети служител

Symantec следва план за разделяне на две публични компании

Symantec следва план за разделяне на две публични компании

Най-големият разработчик на антивируси в света, компанията Symantec, ще съкрати 2000 души в рамките на една година. Това е приблизително 10% от целия персонал на американския гигант, който наброява около 20 800 души.

Новината за съкращенията идва едновременно с обявяване на резултатите за второто тримесечие на финансовата 2014-2015 г., което приключи на 3 октомври.

Приходите на Symantec за периода са намалели с 1% до 1,61 млрд. долара, докато печалбата е нараснала с 1% до 244 млн. долара, съобщи SiliconBeat.

По-голяма част от служителите на Symantec – около 44% от персонала – се намират в САЩ. Компанията е десети по големина работодател в Силициевата долина.

Съкращенията ще станат факт през следващата година, като ще засегнат няколко региона и различни длъжности. Те се явяват част от процеса на разделяне на Symantec, който в момента е в активната си фаза.

По-рано, през октомври тази година, Symantec обяви, че планира да се раздели на две независими публични компании. Едната ще се занимава с продуктите за ИТ сигурност, а другата ще се фокусира върху решенията за управление на информацията.

Коментари по темата: „Symantec ще съкрати всеки десети служител”

добавете коментар...

  1. Saevar

    прекалено голяма компания са и прекалено малко правят…. няма как, европейските антивирусни са по-добри и по-сигурни с изклю4ение на касперски в смисъл 4е като антивирус и вси4ките му компоненти са отли4ни но колко е независим от руското правителство е само загадка….

Коментар