D-Link въвежда у нас нов рутер от серията Wireless G

Мрежовата компания D-Link представи у нас най–новия си безжичен продукт – DIR-300 Wireless G Router. Маршрутизаторът е предназначен за домашна или офис мрежа, като дава възможност за едновременна работа на няколко потребителя в Интернет и ефективно споделяне на файлове и мрежови ресурси.
DIR-300 може да бъде използван с всеки един вид широколентова връзка – ADSL, кабел или различните комбинирани от доставчиците услуги (Интернет, телевизия, телефон). Притежава 4 вградени Ethernet порта за връзка с персоналните компютри в мрежата, принт сървъри и други мрежови устройства.
DIR-300 гарантира високо ниво на сигурност чрез набор от функции за контролиране и предотвратяване на нежелан достъп до мрежата. Налице е двойна защитна стена (NAT, SPI), която предпазва мрежата от външни атаки. Филтрирането по MAC адрес определя политиката за това кои устройства могат да се включват в мрежата и да използват ресурсите й. Потребителите могат да блокират достъпа до определени сайтове в Интернет, като предпазна мярка, особено в случай, че мрежата се използва от деца. Рутерът поддържа и т.нар. WPS (WiFi Protected Setup), т.е. не се налага потребителят да задава и помни сложни пароли – за целта се използва само един бутон.
DIR-300 използва нова хардуерна платформа, базирана на Atheros чипсет, с 8MB RAM и 4MB Flash памет. Уникалното в новия продукт на D-Link е възможността той да зарежда софтуер с отворен код (DD-WRT), като това увеличава възможностите му за контрол и наблюдение и включва допълнителни режими и функции.
Новият продукт покри успешно сертификациите за ефективна работа под Windows Vista операционна система на Microsoft. Това означава, че потребителите на DIR-300 могат да се възползват от функционалности като Network Explorer и Network Map.

Коментар