Panasonic Eluga S – достъпен смартфон за селфи

Eluga S има 5-инчов HD екран с IPS матрица, 1GB оперативна памет и 8GB вградена флаш памет

Eluga S има 5-инчов HD екран с IPS матрица, 1GB оперативна памет и 8GB вградена флаш памет

Panasonic проявява колебливост на пазара за смартфони, като дори заяви, че ще се откаже от този бизнес. Но ето, че японската компания зарадва своите фенове с нов модел, позициониран като достъпен смартфон за селфи.

Eluga S стъпва на осемядрен процесор с тактова честота 1,4GHz, при който всичките ядра могат да работят едновременно. Устройството идва с операционна система Android 4.4 KitKat, допълнена с някои фирмени характеристики.

Моделът е оборудван с 8-мегапикселова основна камера със светодиодна светкавица и функция за запис на видео във формат Full HD. По-интересна обаче е предната 5MP камера за селфи. С едно премигване на очите потребителят активира функция Blink Play, която задейства трисекунден таймер за автопортретни снимки.

С едно примигване на очите потребителят активира функция Blink Play, която задейства трисекунден таймер за автопортретни снимки

С едно премигване на очите потребителят активира функция Blink Play, която задейства трисекунден таймер за автопортретни снимки

Eluga S има 5-инчов HD екран с IPS матрица, 1GB оперативна памет и 8GB вградена флаш памет, която може да се разширява с microSD карти. Налични са още два слота за SIM карти, безжични модули 3G HSPA+, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 и GPS.

Panasonic Eluga S се очаква на пазара в края на ноември в две модификации – черен и бял. Моделът ще се продава първоначално в Индия на цена около 182 долара. Оборудван е с батерия 2100 мАч, има дебелина 7,9 мм и тежи 135 грама.

Коментар