Samsung и SAP се изправят срещу Apple и IBM

Samsung и SAP ще развиват съвместно интегрирани платежни системи, способни да се конкурират Apple Pay

Samsung и SAP ще развиват съвместно интегрирани платежни системи, способни да се конкурират Apple Pay

Samsung сключи дългосрочно партньорство с немския софтуерен гигант SAP. Двете компании ще конкурират съюза на Apple и IBM на корпоративния пазар за мобилни решения, предаде TechCrunch.com.

В частност, партньорите ще създадат и развиват интегрирани платежни системи, способни да се противопоставят на наскоро обявената Apple Pay. Очакват се нови мобилни устройства и технологии с подобрени функции за сигурност, както и нови софтуерни приложения, адаптирани за платформата на SAP.

В съвместното изявление се посочва, че двете компании ще следват дългосрочна стратегия за внедряване на устройствата на Samsung в „интернет на нещата”. Именно с тази цел Samsung закупи по-рано компанията SmartThings.

„Нашите клиенти все по-често се отказват от настолните компютри и търсят фундаментално нови начини за взаимодействие с корпоративни приложения в своята ежедневна работа”, коментира партньорството Стив Лукас, президент на подразделението Platform Solutions Group в SAP.

По неговите думи, приложенията за мобилна работа следва да предлагат единно потребителско изживяване, тъй като днешната работна среда включва мобилни устройства, носими устройства, „интернет на нещата” и други алтернативни форми за обработка на информация.

Първоначално Samsung и SAP ще поставят акцент върху няколко ключови области, вкл. търговията на дребно, където устройствата на Samsung могат да се интегрират със софтуера на SAP за маркетинг, продажби и планиране на корпоративните ресурси и на тяхна база да бъдат създадени носими приложения за служителите в магазините.

Двете компании планират също да разработят приложения за мобилно банкиране. Нови устройства за финансовия сектор и здравеопазването ще бъдат обезпечени с приложения за релационни бази данни HANA от SAP и Android приложения от Samsung.

Коментари по темата: „Samsung и SAP се изправят срещу Apple и IBM”

добавете коментар...

  1. Иван

    “По неговите думи, приложенията за мобилна работа следва да предлагат единно потребителско изживяване”…
    Изживяване… Copy/Paste тъпаци!

Коментар