3D принтер печата кола само за два дни

Електрическата кола Strati на Local Motors е отпечатана само за 44 часа на 3D принтер

Електрическата кола Strati на Local Motors е отпечатана само за 44 часа на 3D принтер

Неотдавна компанията Local Motors разкри концепцията си за кола, произведена частично на 3D принтер. Тази седмица в интернет излязоха подробности за автомобила, след като производителят го показа на изложение в Чикаго.

Създадена за хора, които просто искат средство за придвижване от точка А до точка Б без излишни екстри, електрическата кола е отпечатана (без двигателя и някои електромеханични части) само за два дни на 3D принтер, по-точно за 44 часа.

Това е доста кратко време, в сравнение с необходимите дни и седмици за направа на частите чрез традиционните монтажни линии и сглобяването им след това. 3D-отпечатаната кола има общо 49 части, в сравнение с 5000 при традиционните коли.

Вярно е, че самата кола е доста малка, особено на височина, но това можеше да се очаква, предвид непретенциозното й предназначение. В действителност, електрическият модел на Local Motors е повече от удобно превозно средство, макар че не развива високи скорости.

Производителят твърди, че батерията ще издържи пробег от 190 до 241 километра. В най-добрия случай автомобилът, наречен Strati, ще достига скорост 64 км/ч, която е напълно достатъчна за натоварено градско движение.

Производството на частите е извършено на 3D принтер от компанията Cincinnati Inc., който е способен да отпечатва детайли с размери 0,91?1,52?3 метра. Разбира се, двигателят и свързаните с него електромеханични части не са отпечатани на 3D принтер.

Колата ще струва 17 100 щатски долара, когато излезе на пазара. Точната дата все още не е обявена от Local Motors.

Коментар