Google Play ще позволи тестване на приложенията

Google Play ще насърчи потребителите да пробват новите мобилни приложения

Google Play ще насърчи потребителите да пробват новите мобилни приложения

Потребителите на Google Play скоро ще могат да тестват последните мобилни приложения в онлайн магазина, без да ги свалят напълно на устройствата си. Това е една възможност за развитие на магазина, която Google обсъжда в момента, твърди The Information.

Интернет гигантът иска по този начин да привлече повече купувачи към приложенията в Google Play. Компанията се надява, че потребителите на Android ще бъдат стимулирани да тестват новите програми, преди да ги свалят напълно, особено като се имат предвид скъпите мобилни връзки.

Очаква се подобна възможност да доведе до ръст на свалянията на приложения от Google Play и съответно до увеличаване на приходите за Google и неговите партньори-разработчици. Google Play постепенно застига App Store на Apple по брой приложения, но статистиката сочи, че през последната година само 10% от посетителите на онлайн магазина са придобили платено съдържание.

От май 2013 г. до юни тази година Google е платил на разработчиците на приложения 5 милиарда долара. В същото време Apple е изплатила два пъти по-голяма сума, въпреки че от нейния магазин се извършват двойно по-малко сваляния, отколкото в Google Play.

Друг проблем за Google е качеството на приложенията. Много разработчици пишат програми първо за iOS, за да спечелят повече пари и да избегнат проблемите с фрагментирането на Android.

Коментар