Amazon отваря първия си „офлайн” магазин

Amazon започва да изгражда магазинната си мрежа от Манхатън

Amazon започва да изгражда магазинната си мрежа от Манхатън

До края на годината най-големият онлайн търговец Amazon.com ще отвори в Ню Йорк първия си физически магазин, съобщи Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на осведомени източници.

„Офлайн” магазинът на Amazon ще се помещава в 12-етажна сграда на 34-та улица в Манхатън, срещу знаменития небостъргач Емпайър Стейт Билдинг. Наблизо е разположен търговският център на веригата Macy’s, който привлича над 20 милиона посетители годишно.

Първоначално магазинът на Amazon ще функционира като склад за стоки, доставяни на територията на Ню Йорк. От него клиентите на Amazon ще могат да получават направените през интернет покупки, както и да заменят бракувани стоки или такива, които не са ги удовлетворили. От склада в Манхатън ще се извършват и куриерски доставки.

В бъдеще магазинът ще започне да продава електронни устройства на Amazon, вкл. четци на е-книги Kindle, смартфони Fire Phone, таблети Fire и др. Ако опитът на компанията в Ню Йорк се окаже успешен, тя ще отвори подобни магазини и в други градове на територията на САЩ.

Коментар