Lumia смартфоните ще се обновяват до Windows 10

Потребителите на смартфони Windows Phone 8 ще могат да обновят устройствата си до Windows 10, когато новата ОС излезе на пазара

Потребителите на смартфони Windows Phone 8 ще могат да обновят устройствата си до Windows 10, когато новата ОС излезе на пазара

Microsoft е решена да наложи една операционна система за всички типове устройства. Това може да стане факт още с появата на Windows 10 през следващата година.

Дори смартфоните Lumia, базирани на мобилна платформа Windows Phone 8, ще заработят под управление на Windows 10, твърди The Verge, позовавайки се на диалог в Twitter.

„Планираме да инсталираме Windows 10 на всички устройства под управление на Windows Phone 8”, уточняват от компанията в блога @Lumia в отговор на въпрос на потребител дали може да обнови модел Nokia Lumia 930 до Windows 10.

Новата операционна система се намира в процес на разработка. Засега не е известно кога потребителите на Windows Phone устройства ще могат да ги обновят до Windows 10.

Несъмнено, Microsoft се е поучила от грешките си в миналото. Както е известно, смартфоните с Windows Phone 7 не можеха да се обновяват до Windows Phone 8, което предизвика недоволство сред потребителите.

По данни на Strategy Analytics, през третото тримесечие на 2014 г. доставките на WP смартфони възлизат на 10,5 млн. броя, което е с 200 хил. по-малко спрямо същия период на предходната година. Делът на Windows Phone на световния пазар е намалял за една година от 4,1% на 3,3%.

Коментари по темата: „Lumia смартфоните ще се обновяват до Windows 10”

добавете коментар...

  1. User

    под “иднусите” да се разбира всякакви индийци и техни производни и подобни.

  2. User

    Ще се поизпотят от работа иднусите. Все едно никога не бих си купил телефон от Майкрософт нито пък от Apple или от уж безобидния Гугълчо. Не ща бигбрадър фон.

Коментар