Новият Skype for Web работи в браузъра

Skype for Web работи пълноценно в популярните браузъри

Skype for Web работи пълноценно в популярните браузъри

Бета версия на новата услуга за разговори през интернет Skype for Web вече е достъпна от сайта Skype.com. За разлика от класическия Skype клиент, новото уеб приложение работи през браузъра.

В момента не всички потребители ще видят Skype for Web на сайта на Skype, който е част от Microsoft. Постепенно, в рамките на няколко седмици уеб-базираната VoIP услуга ще бъде активирана за всички потребители по света.

Новото уеб приложение опростява общуването със семейството и приятелите, отбелязва разработчикът. Услугата е удобна при отсъствие на Skype клиент или при достъп от интернет кафе. Достатъчно е да влезете в сайта с логин и парола, за да общувате, вкл. с достъп до уеб камерата, всички контакти и цялата история на разговорите.

Skype for Web работи пълноценно в популярните браузъри – Internet Explorer (10 и по-нови версии), Chrome, Firefox и Safari (6 и по-нови версии). Към момента за видеоразговор е необходимо инсталиране на малък плъгин, но по-късно това няма да се налага, благодарение на RTC.

Все още услугата има редица проблеми, уточнява разработчикът. Така например, тя изразходва бързо батерията на лаптопите на Apple. Очаква се подобни проблеми да бъдат отстранени в близко бъдеще.

Коментари по темата: „Новият Skype for Web работи в браузъра”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    А нещо за Viber няма ли да напишете? Те нищо ново ли не правят…

Коментар