LG подгони имитаторите на нейни продукти

Търпението на LG към фалшификаторите на нейни продукти се изчерпа

Търпението на LG към фалшификаторите на нейни продукти се изчерпа

Корейският производител на електроника LG започва поход срещу разработчици и производители, които копират продукти на компанията и ползват бранда й за нечестна печалба.

Търпението на LG към пиратите се изчерпа, след като в магазините бяха открити фалшиви стереослушалки с нейния бранд, съобщи Yonhap. Става въпрос за слушалките LG Tone Plus (HBS-730), пуснати на пазара през 2012 г.

Фалшификатите се продават от китайска компания, базирана в Шенжен, както и от компания от САЩ. И към двете LG е предприела съдебно преследване.

„Всеки опит за нарушаване на авторските права на бранда LG, на технологии и дизайн, принадлежащи на компанията, ще бъде пресечен от нас и правоохранителните органи”, гласи официално изявление от LG по случая с плагиатството на слушалките.

LG препоръчва на потребителите при покупка на електроника с нейната марка да обръщат внимание на холограмните стикери и логата на Федералната комисия по комуникации (FCC) на САЩ и Корейската комисия по комуникации (KCC). Именно тези обозначения се явяват гаранция за оригиналността на продукта.

Коментар