Професор очаква до 1000 години машина на времето

Създаването на машина на времето е постижима цел, вярва професор Мичио Каку от университета на Ню Йорк. 

В своята нова книга “Физика на невъзможното” той говори за универсална точка, през която човек ще се премества от едно на друго място във Вселената за нула време. Теоретично, това ще бъде точка, в която времето спира, а хората ще могат да пътуват чрез нея в различни ери на историята.

Книгата на професор Каку разделя научно-фантастичните технологии в три категории: възможни за реализиране в близките сто години, в следващите хиляда години и невъзможни.

В първата група ученият поставя телепортацията, телепатията, лазерните оръжия, невидимостта, силовите полета, както и откриването на извънземен живот. По всички тези технологии вече са работи и са постигнати известни резултати.

Пътуването във времето, преместването със скоростта на светлината и паралелните светове попадат във втората категория. Към невъзможните технологии професор Каку отнася вечният двигател.

Коментари по темата: „Професор очаква до 1000 години машина на времето”

добавете коментар...

  1. ххх

    За близо 50 години космонавтиката все още е в орбита около земята. И Тесла навремето е постигнал известни резултати. Всичко е теоретизирано и предъвкано спрямо наличната информация. Следващия труд ще е Как да възбудим въображението и да продадем успешно една книга.

Коментар