Xiaomi: Ние сме едно малко чудо

Лей Джун вярва, че Xiaomi ще стане номер едно при смартфоните в следващите 5-10 години

Лей Джун вярва, че Xiaomi ще стане номер едно при смартфоните след 5-10 години

Плановете на китайската компания Xiaomi да стане номер едно на пазара за смартфони след 5-10 години не останаха без реакция от страна на конкурентите.

Главният юрисконсулт на Apple Брус Сиуел коментира, че това е лесно да се каже, но трудно да се направи. В отговор, изпълнителният директор на Xiaomi Лей Джун, наричан „китайския” Стив Джобс, определи родината си като вълшебна земя, която е създала не само гиганта в интернет търговията Alibaba, но и едно малко чудо, каквото е Xiaomi.

Размяната на реплики между двамата мениджъри се състоя миналата седмица на конференция, посветена на интернет, в Китай. „Когато преди три години Xiaomi пусна първия си телефон, никой не си и помисляше, че тя ще се изкачи на трето място на световния пазар”, каза Лей Джун, цитиран от businessinsider.com.

По неговите думи, Xiaomi има сили да стане най-големия производител на смартфони след 5-10 години. По данни на Ройтерс, през октомври китайската компания заема трето място при смартфоните, отстъпвайки само на Apple и Samsung. Strategy Analytics отрежда на Xiaomi пазарен дял от 6%, докато Apple има 12%, а Samsung – 25%.

За китайските смартфони често се казва, че приличат по външен вид на iPhone. По този повод, главният дизайнер на Apple Джони Айв коментира, че не е поласкан от това, защото става въпрос за кражба.

Коментари по темата: „Xiaomi: Ние сме едно малко чудо”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Приличат на правоъгълен паралелепипед, който естествено е откритие на Apple!

Коментар