Германия прави крачка назад при електромобилите

Германия се отдалечава от целта за 1 милион електромобила на пътя към 2020 г.

Германия се отдалечава от целта за 1 милион електромобила на пътя към 2020 г.

Възможностите на Германия да постигне амбициозната си цел за 1 милион електрически автомобили на пътя до 2020 г. са поставени под съмнение.

Единственият завод в страната за производство на батерии за електрически автомобили, собственост на Daimler, ще бъде закрит, съобщи GreenTech.bg.

Според Wikipedia, през септември 2014 г. общо 21 256 електрически превозни средства са били регистрирани в Германия. Повечето от тях са регистрирани от корпоративни клиенти.

Въпреки това единственият немски завод, който произвежда акумулаторни клетки за електрически автомобили, ще бъде затворен. Компанията Li-Tec, базирана в германската провинция Саксония, ще произвежда батерии само още една година.

Мениджърът от Daimler Харалд Крьогер коментира пред Spiegel, че сегашните производствени обеми правят твърде скъпо производството на батериите.

Daimler се надяваше на по-големи производствени количества, за да може производството да бъде икономически ефективно. Това обаче не се случи. По думите на Крьогер, компанията е разбрала, че „един автомобилен производител не е задължително да произвежда батериите си сам”.

Коментари по темата: „Германия прави крачка назад при електромобилите”

добавете коментар...

  1. Дядо Моше

    Още много крачки назад ще прави Германия.
    Германия много се промени след тържествената победа на евреите през Втората световна война.
    Третата световна война ще надмине по доходи всички предишни войни.
    Всичко в света на сатаната е пари.

Коментар