Intel добавя сигурност в търговията на дребно

Технологията на Intel гарантира сигурност от началото на транзакцията до момента, в който данните за нея се съхранят на банков сървър

Технологията на Intel гарантира сигурност от началото на транзакцията до момента, в който данните за нея се съхранят на банков сървър

Нова технология на Intel осигурява криптиране „от край до край” на потребителски и финансови данни при търговията на дребно. Решението „Intel Data Protection Technology for Transactions” е разработено съвместно с NCR, като комбинира софтуер и Intel хардуер, вкл. процесори Core и Atom, и се вгражда в POS терминалите.

Технологията гарантира сигурност от началото на транзакцията до момента, в който данните за нея се съхранят на банков сървър. Софтуер, вграден в чипсета на Intel, защитава процеса на плащане, допълвайки технологии като авторизация на кредитни карти и др. Решението защитава данните, предавани между POS устройствата и дейта центъра.

Според проучвания, десетки милиони кредитни карти са били компрометирани тази година, а бизнесът е похарчил милиарди, за да се справи с кибер атаките и злонамерения софтуер. Нарастващият брой на пробиви хвърли съмнение върху способността на търговците на дребно да осигуряват защита на данните на потребителите.

„Intel Data Protection Technology for Transactions” е разработена именно с цел да адресира тези проблеми и да ускори навлизането на интернет на нещата в търговията на дребно. Технологията създава защитен път между крайната точка на транзакцията (точката на продажба – POS) и банковите сървъри за сигурно пренасяне на информацията на потребителите.

Решението поддържа всички съвременни форми на кредитни и дебитни плащания, вкл. EMV (Europay, Mastercard и Visa), магнитна лента, четци за NFC транзакции и платежни системи като Google Wallet, Softcard и Apple Pay. Технологията работи с всички формати POS терминали с определени Intel процесори, вкл. и таблети.

Коментар