Xeon сървър на Dell работи с 4 графични ускорителя

Dell PowerEdge C4130 обединява технологии на Nvidia и Intel и се предлага в пет конфигурации за различни HPC натоварвания

Dell PowerEdge C4130 обединява технологии на Nvidia и Intel и се предлага в пет конфигурации за различни HPC натоварвания

Високопроизводителен сървър Dell PowerEdge C4130 с процесор Intel Xeon E5-2600v3 поддържа до четири графични ускорителя. Компанията твърди, че това е единственият по рода си Xeon сървър на пазара.

Dell PowerEdge C4130 е проектиран за ускоряване на най-сложните изчислителни натоварвания. Машината постига над 7,2 терафлопа на един 1U сървър и до 4,17 гигафлопа на ват.

Сървърът обединява технологии на Nvidia и Intel и се предлага в пет конфигурации, насочени за различни HPC натоварвания. С негова помощ научни и медицински изследователски лаборатории, финансови компании, промишлени предприятия и организации с аналитични нужди могат да обработват големи обеми данни по-бързо.

PowerEdge C4130 може да се оборудва с до два процесора Intel Xeon E5-2600v3, 16 DIMM модула DDR4 памет и до два 1,8-инчови SATA SSD дискове в 1U пространство. Машината поема до четири Intel Xeon Phi копроцесора или Nvidia Tesla GPU ускорителя, вкл. новия Nvidia Tesla K80 двоен GPU ускорител.

По-голямата част от HPC потребителите преминават към по-висок клас GPU конфигурации, за да достигат до нови открития и иновации в области като обработката на сеизмични данни, сигнализацията и обработката на изображения, компютърната химия и машинното изучаване.

PowerEdge C4130 свързва четири Tesla K40 или Tesla K80 GPU ускорителя в компактен 1U форм-фактор с много гъвкава архитектура, която увеличава максимално производителността на приложенията с Nvidia GPUDirect. Сървърът се очаква на световния пазар от 2 декември.

Коментар