ITU дава шанс на млади ИТ предприемачи

Конкурс на ITU стимулира идеи за нови предприятия и иновации

Конкурс на ITU стимулира идеи за нови предприятия и иновации

Млади български предприемачи в информационните технологии могат да участват с проекти в конкурс на Международния съюз по далекосъобщения (ITU) и Института за електроинженери и инженери в Ню Йорк.

Състезанието е част от инициатива на съюза за подкрепа на млади иноватори – на възраст от 18 до 30 години, която се провежда от 2011 г., съобщи Министерство на информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Целта на конкурса е да се намерят най-добрите идеи за нови предприятия и иновации, свързани с използване на интернет за подобряване на живота на хората по целия свят. Проектите трябва да са свързани с областите икономика, селско стопанство, управление на водните ресурси, транспорт, прогнозиране на евентуални вирусни огнища или болести.

В конкурса могат да участват младежи от всички 193 страни-членки на ITU. Победителите ще бъдат поканени на Световното телеком изложение 2014, което ще се проведе в Доха през декември тази година.

Наградният фонд е под формата на финансиране на идеи и ще бъде разпределен за създаване и разрастване на стартиращи фирми. Идеи за предприемачество ще се приемат до 3 ноември 2014 г.

България се присъединява към Международния съюз по далекосъобщения през 1880 г. Страната ни активно участва в дейността на организацията и популяризира инициативите й, сред които е и конкурсът за иновативни предприемачи.

Коментар