ePay.bg пусна мобилна версия и обновен сайт

Георги Маринов направи и демонстрация в реално време на плащане чрез мобилната версия, като дари 1000 лв. на SOS Детски селища

Изпълнителният директор на ePay.bg Георги Маринов направи демонстрация в реално време на плащане чрез мобилната версия, като дари 1000 лв. на SOS Детски селища

Системата за електронни разплащания еPay.bg вече има мобилна версия и обновен сайт. В допълнение, операторът въвежда нови функционалности – така например, потребителите могат да персонализират първата страница на своя профил, според най-често използваните от тях услуги.

Нова също е възможността за частично и разсрочено плащане на задължения към дружества за комунални услуги, местни данъци и такси, съобщи Георги Маринов – изпълнителен директор на ePay.bg, на днешната пресконференция по повод 15 години от стартиране на услугата.

Полезно нововъведение е автоматичното плащане на сметки (тип „разплащателен влог”) с опция за лимитиране на превежданите суми. Активирана е и новата услуга PayFly, чрез която могат да се генерират и изпращат фактури, да се следят и управляват плащания по тях, както и да се изпращат искания за плащане в имейл, SMS или с QR код с информация и инструкции за различните варианти за плащане.

Еднократната парола dpass е друга нова функционалност за допълнително осигуряване на плащания чрез временен код, валиден за 30 секунди. Напълно безплатна, без такси и комисиони за ползване, dpass се активира от личния профил на всеки клиент и прилага стандартизирани криптографски средства, което я прави съвместима с външни приложения като Google, Gmail, Dropbox и Amazon.

Мобилната версия на ePay.bg е достъпна за потребители на iOS и Android. Приложението предлага бърз начин за плащане на сметки към по-голяма част от комуналните компании, мобилни оператори и финансови институции в страната. Предвидена е възможност за искане за плащане и изпращане на пари чрез посочване на имейл или мобилен телефон на получателя, както и за пазаруване в онлайн магазини.

Налична е също опция за проследяване на плащания и баланс по регистрираните в системата карти, както бърза справка за последните транзакции и получени по микросметката плащания. Допълнително предимство в мобилната версия e въвеждането на пръстовия отпечатък като алтернативно средство за сигурност.

Към момента в еPay.bg са регистрирани общо 433 182 брой потребители, като през последните 8 години се отчитат средно по 40 000 нови на годишна база. Превес имат мъжете, като съотношението спрямо нежния пол е 60% на 40%.

Досега през еPay.bg са извършени общо 28 850 991 транзакции на стойност над 1,75 млрд. лв. Първата транзакция в историята на платформата е направена през ноември 1999 г., когато през ePay.bg е закупен диск на българската рок група ФСБ.

15 години по-късно, българският потребител плаща онлайн освен традиционните битови сметки, също и огромно разнообразие от стоки и услуги, дори апартаменти и домашни любимци. През 2009 г. е отчетен рекорден брой транзакции, когато за по-малко от час са продадени 2265 билета за концерта на Мадона в България на внушителната стойност 1 062 952 лв.

Коментари по темата: „ePay.bg пусна мобилна версия и обновен сайт”

добавете коментар...

  1. отчаян мобилен читател

    Дано да съм жив да видя и/technews.bg с мобилна версия

Коментар