ePay.bg с нов интерфейс за мобилни приложения

Интегрирането на ePay.bg ONE TOUCH в мобилни приложения улеснява търговците и софтуерните разработчици, както и крайните клиенти, посочи Георги Маринов, изпълнителен директор на ePay.bg

Интегрирането на ePay.bg ONE TOUCH в мобилни приложения улеснява търговците и софтуерните разработчици, както и крайните клиенти, посочи Георги Маринов, изпълнителен директор на ePay.bg

Платформата за електронни разплащания ePay.bg вече има нов, публично достъпен интерфейс, който позволява онлайн транзакции през мобилни приложения само с натискане на един бутон.

Иновативният ePay.bg ONE TOUCH е лесен и удобен за внедряване от търговци и производители на софтуер, подчертаха от компанията на пресконференция в София. Интерфейсът е достъпна възможност дори за малкия бизнес и позволява бърза интеграция на система за онлайн разплащания в разработвани от фирмите мобилни приложения.

еPay.bg ONE TOUCH осигурява също висока степен на сигурност на транзакциите – системата притежава най-високия международен сертификат „Доставчик на платежни услуги – Ниво 1” от MasterCard. Гаранция за сигурността на плащанията е също прецизният подбор на партньори от страна на ePay.bg, които трябва да отговорят на определени от компанията критерии за съвместна работа.

Ползи от новия интерфейс ще извлекат и крайните потребители, тъй като процесът на разплащане е максимално опростен. Транзакцията може да се извърши както през ePay.bg за потребителите на системата, така също и с еднократна регистрация на банкова карта. Всяко следващо плащане се извършва само с натискане на един бутон – еPay.bg ONE TOUCH, без да се налага многократно въвеждане на данните от банковата карта или излизане от съответното приложение.

„Интерфейсът е първата и единствена по рода си разработка в България. Създадохме този продукт, за да улесним търговците и софтуерните производители във внедряването на системи за онлайн разплащания през мобилни приложения”, заяви Георги Маринов, изпълнителен директор на ePay.bg.

По неговите думи, интегрирането на ePay.bg ONE TOUCH в мобилни приложения осигурява комфорт и за крайния клиент, който не желае да губи време, сблъсквайки се ежедневно с излишни процедури и действия при онлайн пазаруване. „Винаги сме се стремили към максимална оптимизация на разработваните от нас продукти, разбира се – в допустимите за сигурността на транзакциите рамки”, допълни Маринов.

Скорошно проучване MasterIndex България 2015 показва, че 66,3% от картодържателите у нас са склонни да правят мобилни плащания и 25,6% от тях заявяват, че използват мобилни устройства, за да плащат, съобщи директорът на представителството на MasterCard в България – Ваня Манова.

„Тези числа доказват, че мобилната търговия има огромен потенциал. От друга страна, разплащателният процес трябва да е бърз, удобен и сигурен. Именно това e еPay.bg ONE TOUCH”, допълни тя.

Новият интерфейс вече е въведен в мрежата за мобилни такси поръчки – Taxistars. „Плащане с банкова карта или чрез системата на ePay.bg през мобилно приложение е следващата стъпка в развитието на електронните плащания. Освен удобството, потребителят вече може да бъде спокоен, че транзакцията ще бъде изпълнено навсякъде, във всеки момент през неговото собствено мобилно устройство”, коментира Атанас Шарков, създател на Taxistars.

Коментар