Questers и Ocado отварят 200 нови работни места у нас

Партньорство на компаниите Questers (с офис в България) и Ocado Technology, която стои зад технологичните решения на най-големия в света онлайн търговец на хранителни стоки Ocado.com, ще доведе до отваряне на нови 200 работни места у нас.

Ocado планира да разшири своето технологично поделение и ще подпомогне амбициозни проекти като пренаписване и подготвяне на софтуерната платформа за клауд интеграция, обновяване на всички технологични модули и създаване на универсално решение, което позволява стабилно надграждане и използване от други големи търговци.

Изпълнението на тези проекти ще създаде нови 200 работни места за опитни софтуерни специалисти и инженери в технологична индустрия в България. Questers, като експерт по изграждане и интегриране на базирани в Източна Европа технологични екипи, е избран за стратегически партньор в проекта.

„Бизнесът на Ocado прави онлайн пазаруването по-лесно и удобно, което се постига със сложни технологии, роботизация и софтуер. Именно със стратегическото развитие на такива проекти ще бъде ангажиран новият екип”, поясни Александър Дрангажов, изпълнителен директор на Questers.

Ocado Technology изгражда технологични решения от рода на системи за контрол и известяване в реално време, роботика, визуални системи, машинно обучение, симулатори, анализ и обработка на данни, маршрутизиращи системи и „големи данни”.

Корпоративната култура на Ocado се доближава повече до тази на компании като Facebook и Google, отколкото на традиционен търговец. Ocado отдавна развива близки партньорства с Google, AWS, Salesforce, Apple и Panasonic по реализация на иновативни идеи.

Коментари по темата: „Questers и Ocado отварят 200 нови работни места у нас”

добавете коментар...

  1. apple

    което се постига със сложни технологии,

    Гениалното е просто.

Коментар