D-Link излезе първа на пазара за Wireless N

Мрежовата компания DLink държи най-голям дял от световния пазар на безжични продукти, базирани на новия 802.11n стандарт, сочи изследване на InStat. Тайванският производител бележи сериозен ръст в продажбите през четвъртото тримесечие на миналата година.
През периода DLink е продала 584 хиляди устройства, съвместими с 802.11n, което представлява 33 процента от всички продажби в този пазарен сегмент.
„Независимо от факта, че 802.11n е все още в работен вариант, пазарът ясно показва позитивното си отношение към него и регистрира постоянно нарастващи продажби. Все повече потребители се наслаждават на по-бързи скорости, по-голям обхват и гъвкавост на домашните и бизнес безжични мрежи”, коментира Норм Боген, директор мрежови решения в InStat.
Като технология за безжични мрежи от ново поколение работният 802.11n стандарт предлага чувствително подобрение в скоростите на пренос на данни, глас и видео, както и значително по-добро покритие в сравнение с широко разпространените 802.11b и 11g.
Фамилията 802.11n продукти на DLink включва Wireless N маршрутизатори, адаптери, устройства за достъп и аксесоари. Компанията обяви преди месец перлата” в това портфолио – DIR-855 Wireless N маршрутизатор, който работи и в двата честотни обхвата – 2.4GHz и 5GHz. В сегмента на домашните потребители DLink предлага ценово изгодния модел DIR-615.

Коментар