Intel процесори подсилват очилата Google Glass

Google Glass вече ще използват процесори Intel вместо Texas Instuments

Очилата с допълнена реалност Google Glass вече ще използват процесори Intel вместо Texas Instuments

Google реши да смени партньора си за процесори в проекта за очила с допълнена реалност. Според публикация на Уол Стрийт Джърнъл, интернет гигантът ще заложи на чипове от Intel вместо от Texas Instruments.

Новото поколение Google Glass се очаква да излезе през 2015 г., но засега не се съобщават конкретни срокове. Все още няма официални коментари за промяната от страна на Google, Intel и Texas Instruments.

Анализаторът Ал Коуски от TechInsights твърди, че в новия вариант на Google Glass разработчикът поставя акцент върху икономията на енергия, като за целта очилата ще имат батерия с по-малки размери.

Google и Intel вече си партнират в някои области, например в сървърите и операционните системи Android и Chrome OS. Освен това Google използва интелски процесори в мултимедийния плейър Nexus Player и безпилотните автомобили.

Самата Intel също се занимава активно с устройства от категорията носима електроника, каквито са Google Glass. През март тази година компанията придоби разработчика на фитнес тракери Basis Science, а през септември показа „умната” гривна MICA.

Коментар