Домашен ветрогенератор осигурява 2500W

Аржентинската компания Semtive разработи устойчив генератор на енергия за битови нужди и хуманитарна помощ. Устройството тежи по-малко от 75кг, не произвежда дим или шум и може да се пренася лесно, пише GreenTech.bg.

Благодарение на вертикалната си ос и вграден соларен панел този преносим ветрогенератор, предназначен за работа при ниски скорости на вятъра, може да генерира и съхранява до 2500W енергия от възобновяеми източници. Това е достатъчно да захранва хладилник в продължение на 24 часа или няколко уреди едновременно продължение на близо 8 часа – с едно зареждане.

Тъй като не изисква какъвто и да е вид гориво, генераторът е лесен за пренасяне и използване. Побира се в багажника на кола и се явява отлична алтернатива за производство на енергия в областите, засегнати от природни бедствия.

Всички компоненти на турбината са изработени от висококачествени материали, които са лесни за сглобяване и инсталиране и са 95% рециклируеми. Засега няма информация за цената на ветрогенератора и сроковете за пускане на пазара.

Коментари по темата: „Домашен ветрогенератор осигурява 2500W”

добавете коментар...

  1. Н.Николова

    На сайта на фирмата- производител има цени.

  2. Anonymous

    Защо не се казва колко струва и от къде може да се купи ? Ако тези две неща са непостижими ….всичката останала информажия е ненужна

  3. Anonymous

    Тъй като не изисква какъвто и да е вид гориво

  4. крис

    то даже и марката е като генератора, купете си сега ”NEMOI” и никога няма да може…

  5. Anonymous

    240Wp

    При първият облак имяш само 27% от Wp

  6. to

    Тази статия е малко като онази история… “то не били компоти а..” 🙂
    Не е 2500W a 200W за най-мощния модел на вятърната турбина + ~240W за соларния панел. В крайна сметка публикацията нищо не казва… някаква фирма продава вятърни турбини и соларни панели за дома 🙂 е и ?? Какво от това ?! 🙂
    После иди вярвай на журналистите…. ужас.

  7. бацето

    Маааалко само ви куца електротехниката. Правете разлика, между мощност, която се мери във ватове (W) и енергия, която се мери във ватчаса (Wh). Две различни неща са.

Коментар