Huawei: никой не печели от Windows Phone

Пазарният дял на WP смартфоните намаля до 3,3% през третото тримесечие, по данни на Strategy Analytics

Пазарният дял на WP смартфоните намаля до 3,3% през третото тримесечие, по данни на Strategy Analytics

Мобилната платформа Windows Phone не носи печалби на Huawei, заявиха от китайския производител на смартфони, който е партньор на Microsoft, но напоследък отделя все по-голямо внимание на Android.

„Нищо не печелим от Windows Phone. Никой не прави пари от тази операционна система”, откровен е пред Сиатъл Таймс директорът по връзки с медиите на Huwaei Джо Кели.

В момента китайският производител има в продуктовата си гама два смартфона с Windows Phone, но вече две години търпи загуби от продажбите им, разкри по-рано шефът на потребителското подразделение Ричард Ю пред Уол Стрийт Джърнъл.

Занапред Huawei няма да пуска нови WP смартфони, а ще постави акцент върху Android. „Според нас, Android е най-добрият избор. Windows Phone има голям проблем – платформата не може да се развива самостоятелно”, поясни вицепрезидентът по маркетинг Шао Янг, цитиран от The Verge.

По данни на Strategy Analytics, през третото тримесечие на 2014 г. на световния пазар са доставени 10,5 млн. смартфона с Windows Phone, което е с 200 хиляди по-малко спрямо същия период на миналата година. В резултат на това пазарният дял на WP смартфоните намаля от 4,1% до 3,3%.

Коментари по темата: „Huawei: никой не печели от Windows Phone”

добавете коментар...

  1. GD

    Huawei са такива боклуци че никой не печели от тях също! Каквото и да правите не избирайте този бранд.

  2. Кръстьо

    Първото изречение е вярно, второто – не.

Коментар