Хванаха софийска фирма с нелегален софтуер

Нелицензиран софтуер за 50 000 лева откриха служители на сектор „Компютърни престъпления” към ГДБОП-НСП на компютрите на софийска фирма, съобщиха от Сдружението на издателите на бизнес софтуер (СИБС/BSA).
Върху тридесет и пет компютърни конфигурации към момента на проверката в офиса на дружеството са установени копия на компютърни програми – собственост на компании-членки на Сдружението, за които не са предоставени документи, удостоверяващи законосъобразното им придобиване и използване.
Служителите на сектор „Компютърни престъпления” към ГДБОП-НСП продължават работа по разследване дейността на дружеството, а компютърните системи са иззети от полицията като доказателства по образуваното дознание за престъпление по чл. 172а от Наказателния кодекс.
Софийската фирма се занимава с продажба на спортно оборудване и екипировка, уточниха от СИБС.
Извършената проверка е в контекста на кампанията “BSA идва във вашия бизнес”, която стартира през април. Началната й фаза е насочена към малките и средни фирми от спортния и туристическия сектор.

по темата: „Хванаха софийска фирма с нелегален софтуер”

добавете коментар...

  1. сети

    Това е лов на вещици и разчистване на сметки. Я да тръгнат само по една улица на проверка и почва всичко да пада като домино. Я да почнат фирмите , които продават компютри с инсталиран боз. Хората още си мислят – ще съберем пари и ще си купим компютър, а другото са некви програми там дет ще си ги запишат на диска.

  2. gromeo

    Аз мога да защитя всяка фирма от подобни глупости… свържете се с мен и ще ви реша проблемите с BSA 😉 gromeo@abv.bg

Коментар