Отвори врати ресторант без сервитьори

Репутацията на немската ефективност и практичност се повиши още повече след откриването на автоматизиран ресторант в южния град Нюрнберг, съобщава от Берлин кореспондентът на английския вестник “Телеграф”.

Готовите блюда се спускат по специални релси към масите

Масите в ‘s Baggers са снабдени със сензорни екрани, с помощта на които посетителите поръчват храна директно в кухнята, разположена под покрива на сградата. Готовите блюда се спускат по специални релси към масите, поради което интериорът на ресторанта напомня на модел от атракционен парк.

Докато чакат доставка на поръчаната храна, посетителите могат да изпратят SMS или електронно писмо от същите сензорни екрани. Чрез дисплеите те могат да проверят също така съставките на предлаганите храни, голяма част от които са от органични продукти, доставени от местните ферми.

Още с отварянето ресторантът се е превърнал в сензация и масите в него са запазени със седмици напред. Посетителите са привлечени от атмосферата на заведението и възможността да икономисат от бакшиши, но някои по-възрастни клиенти изпитват затруднения при използването на електронната система.

Собственикът на ресторанта Майкъл Мак казва, че идеята за създаването на подобно заведение му е хрумнала преди десет години, когато притичвал напред-назад между кухнята и салона, докато сервирал на гостите на едно вечерно парти. Сега той е патентовал системата и планира да отвори втори автоматизиран ресторант през следващата година. Към нововъведението са проявили интерес от чужбина и от най-големите световни вериги за бързо хранене.

Коментар