Sony подготвя телевизори с Android TV

Android TV ще управлява всичко на телевизора – видео, музика, игри и всевъзможни приложения

Android TV ще управлява всичко на телевизора – видео, музика, игри и всевъзможни приложения

Sony ще пусне на пазара през следващата година телевизори с платформа Android TV, твърди MobileGeeks, позовавайки се на източници от японската компания.

Твърди се, че Android TV ще управлява всичко на телевизора – видео, музика, игри и всевъзможни приложения. В допълнение, платформата ще осигури достъп до услугите за PlayStation, в частност PS4 Remote Play и PlayStation Now.

Поддръжката на PS4 Remote Play не е изненада, тъй като тази услуга вече е съвместима с други Android устройства на Sony като смартфоните и таблетите Xperia. Потребителите ще могат да превключват между Android TV и фирмената платформа Sony UX (User Experience).

Телевизорите с Android TV ще бъдат съвместими с контролера за конзоли PlayStation, а пултът за управление ще предложи интегриран микрофон за услугата Google Voice Search. Възможно е също така дистанционното устройство да има и вграден чип NFC, благодарение на който смартфони и таблети ще могат мигновено да се включват към телевизора и да обменят файлове с него.

Очаква Sony да пусне на пазара първите си телевизори с платформа Android TV през февруари 2015 г. Най-евтиният модел ще струва около 700 долара и ще има 43-инчов екран. Цените на по-класните модели ще достигат 4000 долара.

Коментар