Microsoft вгражда NFC плащания в Windows 10

Финалната версия на Windows 10 ще излезе през втората половина на 2015 г. с вградена функционалност за NFC плащания

Windows 10 ще излезе на пазара с вградена система за NFC плащания

Microsoft позиционира Windows 10 като универсална платформа, която ще работи на всички типове устройства, вкл. смартфони и таблети. Преходът от Windows Phone 8 към Windows 10 обаче е трудна задача, която поставя на сериозно изпитание разработващия екип.

Мобилните операционни системи се нуждаят от повече допълнителни възможности, в сравнение с десктоп системите. Така например, от тях се очаква да имат вградени приложения като Контакти, Календар, Камера, електронни портфейли или система за плащания чрез технология NFC.

Ето защо изискванията към Windows 10 са сериозно повишени. Някои обичайни за Windows 8 функции се налага да бъдат разработени отново за Windows 10, както и да бъдат добавени редица нови характеристики.

Очаква се Windows 10 да предложи вградена система за плащания на базата на NFC, пише vmpoweruser.com. Свидетелство за това е публикувана наскоро обява от Microsoft за наемане на разработчик на софтуер и специалист по тестване, които ще се присъединят към екип на компанията, ангажиран с платформа за NFC плащания чрез Windows устройства.

Тъй като настолната версия на Windows е по-отворена от мобилната платформа, пред разработващия екип на Microsoft стои нелека задача. „Портирането” на кода от Windows Phone 8.1 в случая няма да свърши работа.

По последни информации, финалната версия на Windows 10 ще излезе през втората половина на 2015 г., а не през първата, както се очакваше по-рано. Възможно е новата ОС да не съдържа първоначално всички функции на Windows Phone 8.1, поради огромния обем работа, която предстои да се свърши.

Коментари по темата: „Microsoft вгражда NFC плащания в Windows 10”

добавете коментар...

  1. XxX

    Windows е операционна система. Като такава, единствената й цел би била да може да управлява даденото устроство, хардуер – нищо повече. NFC е просто технология, която се поддържа от хардуер + даден софтуер за управление. Защо самата операционна система трябва да има софтуер и какво ли още не. Ако аз нямам NFC и не искам да имам, защо моята ОС трябва да има всичко за него ? Това е поредния junk, който се чува от страна на Майкрософт, които вече 2-3 години вървят надолу от гледна точка на идеи и съсипват нещо хубаво, което имаха – именно Windows XP/7. Аз искам качествена OS, която да ми управлява устройството – било то PC/лаптоп, таблет, телефон или каквото и да е там. Останалото е според нуждите на всеки отделен потребители с помощта на допълнителен 3rd party софтуер. Сега Win 8.1 и най-вече 10 станаха като коледни елхи и като една junk ОС, която като инсталираш – вместо да почваш да и слагаш от каквото имаш нужда, сега почваш да махаш ненужното, и пак не можеш да го маАнеш

  2. ^_^

    А един мармот ще завива транзакциите в станиол.

Коментар