Соларен чадър зарежда телефона

Докато се припичате на плажа или в градината до басейна, соларен чадър ще зареди смартфона ви

Докато се припичате на плажа или в градината до басейна, соларен чадър ще зареди смартфона ви

Соларен чадър може да зарежда дребна електроника, докато хората се наслаждават на хубавото време на плажа или в градината до басейна. Solarella има слънчеви клети и презареждаема батерия и е подходящ за зареждане на телефони, таблети и дори лаптопи.

Съвременните смартфони имат сериозен недостатък – батериите им издържат твърде кратко време. Малцина могат да прекарат деня си спокойно навън, без да гледат индикатора за оставащата енергия. Точно този проблем цели да реши соларният чадър, пише GreenTech.bg.

Дори в мрачен и дъждовен ден соларната енергия работи, така че собственикът на чадъра може да остане на открито и да не се тревожи за батериите на своите джаджи.

Батерията с капацитет 10 000 mAh спокойно може да осигури заряд и за повече от едно устройство

Батерията с капацитет 10 000 mAh спокойно може да осигури заряд и за повече от едно устройство

Създател на соларния чадър е българо-английски екип. Основните принципи, заложени в проекта, са три – функционален дизайн, лесно използване, свобода. Батерията има капацитет 10 000 mAh, което означава, че спокойно може да осигури заряд и за повече от едно устройство.

Solarella има вградени LED светлини, така че човек лесно може да си устрои нощно парти край басейна – осветлението с диоди ще озари вечерта. За да е веселбата пълноценна, устройството има и вградена Bluetooth „колонка”, благодарение на която нощното пари край басейна може да бъде не само осветено, но и озвучено – безжичната музика се пуска от телефон, таблет или лаптоп.

В момента тече кампания в Indiegogo за набиране на обществено финансиране за смелия проект, така че феновете на идеята могат да подкрепят появата на Solarella.

Що се касае до трайността на продукта, създателите му обещават той да не изгаря от слънцето само за година или две, както се случва с обикновените чадъри. В прототипната версия на Solarella е използван „негорим” текстил, за който производителят дава 5 години гаранция.

Коментари по темата: „Соларен чадър зарежда телефона”

добавете коментар...

  1. Юзвер

    Добра идея, можеха да сложат много по-добра рекламна снимка, а не такава ужасия.

Коментар