MetaMind обещава достъпен изкуствен интелект

MetaMind предлага на компаниите мощен инструмент за създаване на собствени решения за разпознаване на изображения и текст

MetaMind предлага на компаниите технология за създаване на собствени решения с изкуствен интелект

Стартираща компания обещава широко достъпен изкуствен интелект. MetaMind, създадена от Ричард Сокър, развива технологии за „дълбоко обучение”, които позволяват на компютърните мрежи да действат подобно на човешкия мозък при разпознаване и анализ на изображения и текст.

На самия сайт на компанията всеки може да тества възможностите на анализатора, като зареди изображение за разпознаване. Технологията е лесна за използване и дава възможност на потребителите да създават собствени решения на нейна основа с висока скорост и точност на разпознаване.

MetaMind получи неотдавна сериозно признание за качеството на своята разработка. По-рано тази година, на състезанието за „дълбоко обучение” ImageNet, технологията на MetMind класифицира коректно изображенията в 92,4% от случаите, отстъпвайки по този показател само на анализатора на Google.

Преди пет години Ричард Сокър разработи набор от тестове, които се използват от Google, Microsoft и IBM за разпознаване на изображения. Основаната от него компания MetaMind си поставя много по-високи цели – да направи изкуствения интелект широко достъпен.

MetaMind вече привлече инвестиции в размер на $8 млн. от Khosla Ventures и Марк Бениоф, основател на Salesforce. Целта на разработчика е да доставя достъпна технология за изкуствен интелект на други компании.

Коментари по темата: „MetaMind обещава достъпен изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Blah

    Невронни мрежи, всъщност. 🙂

Коментар