Електромобили отказват пушачите от цигари

Пушачите имат шанс да откажат цигарите, ако карат електромобили

Пушачите имат шанс да откажат цигарите, ако карат електромобили

Неочаквана полза от електрическите автомобили установи търговец на Nissan Leaf. Оказва се, че тези коли са полезни не само за околната среда, като намаляват емисиите на парникови газове, но и за пушачите, на които помагат да откажат цигарите.

Рей Ишак, продавач на Nissan Leaf в град Евърет, щата Вашингтон, установил, че карането на електрическа кола е помогнало на неговите клиенти да откажат цигарите, пише GreenTech.bg. Той твърди, че 10 клиенти са спрели да пушат след закупуване на Leaf.

Разбира се, този ефeкт надали е свързан с излагането на електромагнитното поле или внезапния пик на осведомеността относно околната среда. Става дума за простия факт, че много пушачи купуват своите цигари на бензиностанцията, когато спрат за зареждане на гориво. Ако не им се налага да правят това, за пушачите е по-лесно да се спрат пушенето на цигари, тъй като отпада един вреден навик.

Този извод не се основава на мащабни проучвания с подходящата научна методология, така че по-важното е човек да си изведе поуките от наблюдението. По аналогичен начин на лекуващите се алкохолици препоръчват да не ходят на местата, които са свикнали да посещават, и да не се срещат с приятелите, с които им е било приятно да се „почерпват”.

Коментари по темата: „Електромобили отказват пушачите от цигари”

добавете коментар...

  1. 123

    Някой повярва ли на тази глупост?!

  2. :-)

    “внезапния пик на осведомеността относно околната среда” ха ха ха

Коментар