Безплатна HERE навигация за Android, скоро и за iOS

HERE позволява използване на карти за навигация с гласови команди, без достъп до интернет

HERE позволява използване на карти за навигация с гласови команди, без достъп до интернет

Nokia пусна безплатно приложението за навигация HERE за потребителите на Android устройства. Догодина финландската компания ще зарадва със същата услуга и феновете на Apple.

HERE позволява използване на карти и постъпкова навигация с гласови команди, дори без достъп до интернет. Приложението вече е достъпно за сваляне в онлайн каталога Google Play за смартфони с Android 4.1 и по-нови версии. В началото на 2015 г. ще излезе и HERE за мобилни устройства с iOS.

Навигационният софтуер беше достъпен за iOS, но през декември 2013 г. отпадна от каталога Apple App Store, заради конфликт с операционната система iOS 7. До неотдавна Nokia разработваше подобни приложения предимно за Windows Phone, тъй като беше обвързана дългосрочно с тази платформа. След като продаде телефонния си бизнес на Microsoft, компанията насочи усилията си към Android.

Особеност на HERE е, че потребителят може да зареди картите в паметта на мобилното устройство и да ги ползва за навигация, вкл. с гласови команди, без връзка с интернет. Подобна функционалност е полезна при пътуване в чужбина, например, когато мобилният достъп до интернет е възпрепятстван или твърде скъп.

В допълнение, HERE позволява търсене на ресторанти, кафенета и други заведения, разглеждане на техни снимки от потребители, четене на отзиви и още много други възможности.

Коментари по темата: „Безплатна HERE навигация за Android, скоро и за iOS”

добавете коментар...

  1. Разбирачът

    То Here Maps си го имаше до преди няколко месеца за iOS и който си го е заредил тогава, продължава да си го има… напр. аз си го имам. И дори като си купувам нов iPhone, като го пусна да си зареди всички приложения от стария телефон, то пак си се зарежда и на новия телефон. Но после Нокия го спряха поради някаква причина, та сега не излиза в търсачката. Явно нещо го ъпдейтват и после ще го “пуснат” пак.

Коментар