Путин: Диверсификация на икономиката е неизбежна

Падането на цените на петрола е основната причина за срива на рублата, стана ясно от изявление на президента на Русия Владимир Путин на пресконференция в Москва преди броени минути.

Световната икономика обаче расте и ще продължи да расте в близките години. Това означава повишено търсене на горива и Русия ще се възползва от това, тъй като е основен износител на газ.

До 1-2 години страната ще излезе от сегашната криза, заяви Путин. Същевременно, той смята, че Русия неизбежно ще диверсифицира икономиката си, която в момента е ориентирана към износ на горива.

Процесът на диверсификация е много труден, но сегашната конюнктура може да даде тласък на промяната, заяви Путин.

По неговите думи, условията в момента заставят Русия да бъде по-ефективна, като създаде свобода за предприемачеството, увеличи производството и развие регионите.

Коментари по темата: „Путин: Диверсификация на икономиката е неизбежна”

добавете коментар...

  1. .

    Алчните западняци имат голям апетит към руските ресурси. Но Великата Русия не е африка или колониалните земи на запада. Рано или късно ще трябва да се съобразят с тая истина.

  2. :o)

    Нещо диктаторчето взе да дава заден.
    Иначе е много ербап.

    Обаче почна типичните комунистически, кгб обещания…ще се оправим, ще построим комунизма, до 1-2 години…ей сега ще дойде, дотогава стягаме коланите и за върхушката да има, раята да умира.
    Е това е комунизъм!

  3. Драгомир

    Има много видове диверсификация: Корпоративна, концентрична, вертикална, хоризонтална.
    Между другото американските ИТ гиганти отдавна прилагат диверсификация.

Коментар