HP поставя рекорди със сървъри на база AMD

Три рекорда за производителност постави HP с новите си системи ProLiant G5, изградени на базата на четириядрени процесори AMD Opteron.
Модельт DL385 достига най-висока производителност при x86-съвместими компютри с две процесорни гнезда в теста SPECfp_rate2006, съобщават от компанията.
Системата DL585, също x-86 съвместима, но с четири процесорни гнезда, поставя рекорд в теста TPC-C Price/tpmC. Сървърът BL685c пък е най-производителен сред четириядрените машини в теста SPECfp_rate2006.
В последните години HP постигна значими успехи в развитието и продажбите на компютърни системи с процесори AMD Opteron. Компанията залага на архитектурата Direct Connect Architecture, която, според експертите на HP, е едно от най-новаторските решения в индустрията.
Последните модели сървъри ProLiant са крачка напред в AMD платформите на HP, като подобряват значително производителността и енергийната ефективност. Машините са подходящи за изграждане на виртуализирани среди, които са една от най-горещите тенденции в индустрията.

Коментар