Mакс и Близу ще доставят услуги на едро

Партньорството с Близу ще ни даде възможност да привлечем клиенти, до които иначе трудно бихме достигнали, заяви Питър Ковел

Партньорството с Близу ще ни даде възможност да привлечем клиенти, до които иначе трудно бихме достигнали, заяви Питър Ковел

Мобилният оператор Макс сключи сделка с най-големия доставчик на кабелна телевизия у нас – Близу. Двете компании ще предлагат услуги на едро с цел привличане на нови клиенти.

Сделката би могла да се превърне в най-значимата сключвана досега в България, където пазарът е доста консервативен и мобилните оператори продават своите услуги предимно на крайни клиенти, гласи съвместното изявление.

Подобни споразумения са често срещани в Европа, като разновидностите им включват национален роуминг, виртуални мобилни оператори и мобилни услуги на едро.

Във Великобритания например има 43 виртуални мобилни оператора, които имат договори с доставчици и препродават техните услуги на крайни клиенти. България е пазар, на който и трите големи оператора – Мтел, Виваком и Теленор – се стремят да предоставят всичките си услуги под собствен бранд, посочиха от Макс.

Питър Ковел, изпълнителен директор на Макс, коментира, че партньорството с Близу ще даде възможност на компанията да привлече клиенти, до които иначе трудно би достигнала, и да им предложи високоскоростни мобилни интернет услуги. Макс предлага на пазара у нас Wi-Max и LTE услуги.

„Виждаме голям потенциал в нашите отношения с Макс. За нас това е възможност да изградим бизнес синергия помежду си. Сделката ще допринесе за развитието на компанията и нейните клиенти”, каза от своя страна Харалд Рош, изпълнителен директор на Близу.

Коментари по темата: „Mакс и Близу ще доставят услуги на едро”

добавете коментар...

  1. Даниел

    Макс (Макс телеком) не могат да просъществуват сами на пазара и решили да се съберат с най-лошия доставчик на интернет близу ? Убийственна комбинация. Поне се закрийте и двете компании и да се спира с лъжите и подвежданията на хората с цени и качество на услуги които на МАКС даже нямат покрития в определени райони!
    Не на МАКС и НЕ на БЛИЗУ.

  2. юлиян

    Дане изпофалират накрая горепосочените оператори?!

  3. :o)

    Така е…доста време имаха комфорт и само 1 конкурент, а сега в играта агресивно влизат и МТЕЛ, Виваком…става горещо в битка за малкия , нерентабилен Български пазар 🙂

  4. Христо

    Георги е на 110% прав. Близу толкова са го закъсали, че продават личните данни на клиентите си, за да закърпят положението.

  5. Георги

    И двата оператора са затънали до шия с почти никакви нови клиенти и отлив постоянно на стари, та не могат да си покриват вече разходите да не говорим за ново развитие и решили да си използват едни на други мрежите. И кое толкова му е мащабното не мога да разбера. По скоро е отчайващо.

Коментар