Boeing подготвя самоунищожаващ се смартфон

Boeing Black ще се ползва от ограничен кръг потребители, които боравят със строго секретна информация (снимка: Boeing)

Новият Boeing Black ще се ползва от ограничен кръг потребители, които боравят със строго секретна информация (снимка: Boeing)

Авиогигантът Boeing разработва съвместно с BlackBerry смартфон за правителствени и военни организации. Двете компании искат да създават мобилно устройство, което ще се самоунищожава при опит за отваряне.

„Boeing си партнира с BlackBerry, за да предостави сигурно мобилно решение за Android устройства с помощта на нашата платформа BES 12”, заяви на пресконференция Джон Чен, изпълнителен директор на канадската компания.

Новият модел Boeing Black ще работи под управление на Blackberry Enterprise Service. Благодарение на нея, правителствата и корпорациите ще могат да проследяват и управляват смартфони с платформи Blackberry, Android и iOS.

Boeing Black ще се ползва от ограничен кръг потребители, които боравят със строго секретна информация. Специална функция задейства процес на унищожаване на всички данни в устройството при опит за взлом и го прави неработоспособно.

Новият смартфон ще има две сим карти, съответно за работа в правителствени и комерсиални мрежи. Модулният корпус ще позволи добавяне на втора батерия, сензорен екран или спътникова антена.

Коментар