Microsoft плаща стотици милиони на патентен трол

Microsoft компенсира с 223 млн. долара патентния трол VirnetX

Microsoft компенсира с 223 милиона долара патентния трол VirnetX след няколкогодишни съдебни спорове

Microsoft се съгласи да изплати допълнителни 23 милиона долара на компанията VirnetX, за да уреди патентния спор помежду им. Така общата сума на компенсацията възлезе на 223 млн. долара.

VirnetX е считана за „патентен трол”, или компания, която е специализирана в съдебните спорове за интелектуална собственост. Самата тя не разработва никакви продукти.

През 2007 г. VirnetX даде на съд Microsoft, като я обвини в нарушаване на два нейни патента, свързани с технологии за виртуални частни мрежи (VPN), Windows XP и Vista. Три години по-късно Microsoft се съгласи да изплати компенсация в размер на $200 млн.

Миналата година VirnetX инициира поредното дело, позовавайки се на нарушаване на права върху нейни патенти в Skype и свързани с VoIP услугата продукти като Lync. Microsoft, от своя страна, се съгласи с претенциите на VirnetX и искането за компенсация от 23 млн. долара, припомня ZDNet.

През ноември 2012 г. същата компания успя да осъди Apple за 368,2 млн. долара в патентен спор. Пред съда се яви и Cisco, от която VirnetX поиска през март 2013 г. сумата от 258 млн. долара за нарушаване на нейни патенти.

Коментари по темата: „Microsoft плаща стотици милиони на патентен трол”

добавете коментар...

  1. Венелин

    Георги, пълният член се прилага само за подлога. Най лесно може да направиш проверка, ако се опиташ да заместиш думата с той/него. Ако може да се замести с “той” – пълен член, в противен случай е кратък.

    “… за да уреди НЕГО..” – кратък член

  2. Георги

    Microsoft се съгласи да изплати допълнителни 23 милиона долара на компанията VirnetX, за да уреди потентния спор помежду им.

    Може би имате в предив ПАтентниЯТ спор 😉

Коментар