Toshiba ще покаже умни очила и робот на CES 2015

Toshiba Glass работят в тандем със смартфон и могат да се ползват като дисплей за информация, предавана към мобилното устройство

Toshiba Glass работят в тандем със смартфон и могат да се ползват като дисплей за информация, предавана към мобилното устройство

„Умни” очила Toshiba Glass ще покаже японската компания на изложението CES 2015 в Лас Вегас от 6 до 9 януари. Устройството представлява чифт очила с малък подвижен проектор на дясната рамка.

За разлика от Google Glass, японските умни очила предават изображение от проектора към лещите, без да използват допълнителна призма. Устройството тежи 42 грама, работи в тандем със смартфон и може да се ползва като дисплей за информация, предавана към мобилното устройство.

Toshiba ще покаже също прототип на робот-андроид с реалистична външност. Моделът е разработен от учени и специалисти от компанията aLab. Приносът на Toshiba се свежда до разработката на алгоритмите за управление на робота.

В допълнение, японската компания ще демонстрира на CES 2015 уникална „Виртуална пробна”. Системата анализира външността на потребителя и му помага да подбере дрехи от наличните в магазина. „Пробната” представлява всъщност голям дисплей, на който се показва изображение на потребителя, подобен на огледало, но с наложен върху него 3D модел на избраните дрехи.

Коментар