D-Link загуби своя основател и лидер, назначи нов CEO

D-Link изживя най-тъжната седмица в своята история, след като обяви смъртта на основателя на компанията Кен Као, починал на 58-годишна възраст. Бордът на директорите избра Джон Лий за нов председател и изпълнителен директор на D-Link.

„Кен Као бе истински лидер, който съчетаваше невероятен интелект с нескончаема енергия и ентусиазъм”, коментира трагичната новина Д. Ляо, президент на компанията. „Као оставя след себе си напълно завършен управленски тим, изцяло посветен на задачата да продължи стратегическата му визия за развитието на компанията”, допълни Ляо.
Като един от съоснователите на D-Link, Джон Лий заемаше длъжността на председател на борда на директорите и изпълнителен директор на Alpha Networks, подразделение на OEM/ODM бизнеса на компанията.
Кен Као основава D-Link през 1986 година само с няколко инженера, но със силна визия за бъдещето, което впоследствие превръща компанията във водещ световен доставчик на мрежово оборудване. Покойният ръководител успява да преведе D-Link по дългия път от първия и спечелен милион до компания за милиарди долари, каквато е днес, с офиси в над 58 страни и обширно портфолио от продукти – от Ethernet комутатори, през широколентови Интернет връзки до решения за свързаност на малкия и средния бизнес и дома.
По време на своята кариера Кен Као е отличаван с голям брой награди, включително и такава, признаваща го за един от съвременните бизнес лидери на Тайван.

Коментар