Софиянец взе лаптоп от софтуерно състезание

28-годишният Илия Кирилов от София получи ноутбук таблет като победител в състезанието на Johnson Controls за разработване на софтуер – Code Racers.

Темата на състезанието „Разработка на софтуер за генериране на сигнали с PC” провокира интереса на над 20 участници, които представиха разработени от тях решения за генериране на правоъгълен сигнал в реално време с предварително определени нива на честота и натоварване.
Почти всички предложения са били на високо професионално ниво, коментира Росен Филипов, директор инженеринг в българския офис на Johnson Controls. По пътя към победата Илия Кирилов, който получи таблет Gigabyte U60 Ultra Mobile, е имал известни затруднения, сподели самият той.
Българският офис на Johnson Controls, производител на автомобилната електроника, интериорни системи и акумулатори, организира за втора поредна година състезанието за разработване на софтуер Code Racers, което се проведе в периода 1 март до 7 април.
Миналогодишната надпревара беше на тема “Създаване на статична навигационна система”, а победителят тогава посети световното автомобилно изложение в Женева през 2007 г.

Коментар