Задават се 14-нанометрови Intel Core процесори

Core процесорите от пето поколение обещават по-тънки, по-леки и по-икономични ноутбуци и „2 в 1” устройства

Core процесорите от пето поколение обещават по-тънки, по-леки и по-икономични ноутбуци и „2 в 1” устройства

Intel обяви Core процесори от пето поколение, проектирани по върховия 14-нанометров технологичен процес. Новите чипове обещават увеличена производителността и по-дълъг живот на батерията в устройствата, които ги използват.

Core процесорите от пето поколение идват с вградени технологии като Intel RealSense, Intel Wireless Display (WiDi) и гласов асистент. Чиповете стъпват на микроархитектура Broadwell, която прави възможно проектирането на по-тънки, леки и икономични ноутбуци, устройства „2 в 1”, ултрабуци, хромбуци, настолни РС от типа „всичко в едно” и мини РС-та.

Междувременно, Intel започна да доставя своето следващо поколение 14-нм процесор за таблети с кодово име Cherry Trail. Новата едночипова система също включва технология за по-добро потребителско изживяване Intel RealSense, възможности за работа без кабели и пароли, както и Intel Context Aware.

Нови продукти, базирани на Cherry Trail, ще бъдат представени през първата половина на 2015 година, уточняват от процесорния гигант.

Коментари по темата: „Задават се 14-нанометрови Intel Core процесори”

добавете коментар...

  1. Борис

    Ивко, мисля, че хибридния hdd е далеч от ssd (въпреки предиствата си спрямо конвенционален ssd) и всъщност той ти е bottleneck-a.
    Пробвай с някой хубав ssd – ще си заслужава, особено щом разполагаш с добър процесор

  2. Ивко

    Аз си купих нов настолен компютър с i7 процесор, 8 GB RAM и хибриден hdd + ssd и видях разликата по-точното резултата – НИЩО общо с моите очаквания за производителност.

    Останах силно разочарован от Intel Core i7-4790 3.60 GHz, 8 MB cache
    от производителност и от парите с които се разделих.

  3. Борис

    sda, купи си нов настолен компютър с i5/i7 процесор, достатъчно памет и ssd и ще видиш разликата

    В днешно време повечето хора ползват основно/само и единствено лаптопи и не могат да усетят напредъка (за лаптопите е важна ефективността, а не performance)
    Ползвам лаптоп с i7 процесор, 16 GB ram, intel ssd, както и настолен компютър с i7 процесор, 16GB памет и интелски SSD …. е, разликата е колосална в полза на настолния, при все това че струва с едни 20-30% по-малко

    Мисля, че разликата идва най-вече от паметта и процесора, който макар и обозначен (този на лаптопа) като i7 е много, много далеч от спецификацията на съответните desktop еквиваленти.

  4. sda

    преди беше модерно да са по-мощни.. сега ни връщат 10 години назад… по икономични и безмислени android/ios/win8…. все по-зле става….

    незнам кой ги диктува тези “моди”… но седим на едно място от 20 години… почти нищо не се е променило!

  5. Станислав

    Те се задават от една година

Коментар