Марк Зукърбърг: Четете повече книги

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг създаде общност на любителите на книги в социална мрежа. Интернет предприемачът кани в групата A Year of Books всички свои последователи, или около 31 милиона души.

Зукърбъг си е поставил задача през 2015 година да чете нова книга на всеки две седмици, като по този начин ще се запознава с различни култури, религии, с историята и технологиите.

Той приканва всички членове на общността да обсъждат книгите и да споделят своите впечатления. Някои от участниците в групата, която вече превишава 180 хиляди души, също са поели конкретни ангажименти към четенето на книги.

Първата книга, която Зукърбърг възнамерява да прочете и да препоръча на общността, е „The End of Power” на Мойзес Наим. Той се надява чрез тази книга да изучи в дълбочина процесите в съвременния свят и в частност – тенденцията обикновените хора да придобиват власт, която досега беше достъпна само за правителства и големи организации.

Според анализатори, инициативата на Марк Зукърбърг не се свежда само до възраждане на интереса на хората към книгите, а е част от нов проект, свързан с продажба на книги и влияние върху широки слоеве от обществото.

Коментари по темата: „Марк Зукърбърг: Четете повече книги”

добавете коментар...

  1. DEDOPOP

    RIJAVATA VESHTICA NA KLADATA

  2. :o)

    Малко се съмнявам че ще чете.
    По-скоро ще наеме някой да чете и да му преразказва книгите на оперативка 🙂

    Иначе Ицо Хазарта отлично го каза за тия дето не четат книги 🙂 :

    “Тряя намерите по най-добрия начин да се продадете ве,
    вий книга ли четете е, вий сте мноо зле. “

  3. Андрей

    Само дето това е страница, а не група. Има разлика 😉

  4. Non Jew

    Да не съм евреи да чета книги..

Коментар