СES 2015: Първи дисплеи с технология AMD FreeSync

Ултра широкият гейминг монитор LG 34UM67  използва технология AMD FreeSync и е специално създаден за игри с интензивна графика

Ултра широкият гейминг монитор LG 34UM67 с технология AMD FreeSync е специално създаден за игри с интензивна графика

AMD и нейни партньори представиха на CES 2015 в Лас Вегас първите в света дисплеи с технология FreeSync. Екрани с подобна функционалност ще излязат скоро на пазара от компании като LG, BenQ, Nixeus, Samsung и ViewSonic.

FreeSync се базира на отворени стандарти и прави възможно синхронизирането на динамичните честоти на опресняване на мониторите към кадровата скорост на серията графични карти AMD Radeon R и актуалното поколение ускорени процесори APU.

Технологията намалява значително закъснението на входа и помага да се редуцират или премахнат напълно визуалните дефекти по време на игри и възпроизвеждане на видео.

Новите дисплеи имат диагонали между 24 и 34 инча, поддържат честоти на опресняваме от 30 до 144 Hz и резолюции от 1080p до Ultra HD. Предвидени са разнообразни опции за нуждите на геймърите, а цените варират в широк диапазон.

Монитори с FreeSync от BenQ, LG, Nixeus и Samsung са изложени щанда на AMD в Лас Вегас. Те се очакват на пазара още този месец, а по-късно през годината
ще излязат и други модели.

Коментар