Трафикът в центъра на Лондон е бавен като каруца

Средната скорост на придвижване на колите в централен Лондон е колкото на конска каруца

Средната скорост на придвижване на колите в централен Лондон е колкото на конска каруца

Превозните средства в центъра на Лондон се придвижват със средни скорости, сравними с тези на конските каруци от миналото. Някои граждани на британската столица се шегуват, че това е скоростта на бягащо пиле, пише GreenTech.bg.

Проблемът, разбира се, се наблюдава не само в Лондон, но също така в Москва и много други големи градове по света. В някои от тях властите вече въвеждат различни видове такси с цел намаляване на трафика и съответно на задръстванията.

Това не е лоша стъпка, но еколозите припомнят, че подобни мерки не са панацея и че градовете навсякъде по света трябва да предприемат и други мерки, за да станат градските центрове по-подходящи за живеене и движение.

Ето няколко идеи как може да стане това: насърчителни мерки за недопускане в централните градски части на превозни средства, които не би трябвало да са там; добро градско планиране; бързи и удобни опции за транзитно придвижване; безопасна и достъпна вело-инфраструктура; много пешеходно пространство.

Това са основните неща, за които еко общността отдавна обръща внимание, но като че ли реализацията им не се слува с желаните темпове.

Коментари по темата: „Трафикът в центъра на Лондон е бавен като каруца”

добавете коментар...

  1. Рени

    Не е вярно! Просто те не знаят как се придвижваме ние!

  2. Anonymous

    Както се казва които бърза далеч не стига 😉

Коментар