Intel ще приобщава жените и малцинствата

Без работна сила, която да съответства на състава на населението, компаниите не могат да разберат потребителите си, заяви Браян Крзанич

Без работна сила, която да съответства на състава на населението, компаниите не могат да разберат потребителите си, заяви Браян Крзанич

Intel си поставя смела цел да наема и задържа на работа жени и представители на малцинствата. По този начин компанията се надява да стане по-представителна за талантите и да постигне баланс при старшите лидерски позиции.

Освен това Intel ще инвестира $300 милиона за изграждане на голяма група инженери и компютърни учени от женски пол и от недостатъчно представените малцинства, съобщи изпълнителният директор Браян Крзанич, обявявайки инициативата „Diversity in Technology”.

Част от средствата ще бъдат изразходвани за финансиране на програми в подкрепа на „по-позитивно представителство” в рамките на технологичната и геймърската индустрия.

Без работна сила, която да съответства на състава на населението, компаниите пропускат възможности, включително да разберат собствените си потребители, коментира Браян Крзанич.

Intel очаква няколко партньори от индустрията да подкрепят в тази инициатива. Сред тях са организации като International Game Developers Association, E-Sports League, National Center for Women in Technology, the CyberSmile Foundation, Feminist Frequency и Rainbow PUSH.

Компанията се ангажира също с програмите за началното образование, фокусирани върху недостатъчно развитите области. Intel ще разшири също сътрудничеството с програми по компютърни науки и инженерство, вкл. с институции, обслужващи малцинствата.

Коментари по темата: „Intel ще приобщава жените и малцинствата”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    На жената мястото е във домакинството да готви чисти и прочие а не на работа и наи вече да програмира или нещо такова 😉

Коментар