OpenMandriva набира средства чрез Indiegogo

OpenMandriva се развива като съвременна, лека и удобна за ползване операционна система

OpenMandriva се развива като съвременна, лека и удобна за ползване операционна система

Регистрираната във Франция организация OpenMandriva стартира кампания за набиране на средства в краудфъндинг платформата Indiegogo. Целта на акцията е популяризиране на отворения софтуер и привличане на нови членове в общността за развитие на Linux дистрибуцията.

За две години съществуване OpenMandriva привлече десетки хиляди потребители и много позитивни отзиви както за самата дистрибуция, така и за работата не екипа. Разработчиците се стремят да развиват съвременна, лека и удобна за ползване операционна система. През май тази година се очаква следваща стабилна версия на софтуера.

Кампанията в Indiegogo си е поставила за цел да привлече 15 000 долара до 10 март. Необходимите средства за обезпечаване на проекта OpenMandriva през настоящата година възлизат на 27 500 долара. Те ще бъдат изразходвани за поддръжка на инфраструктурата – сървъри, оборудване за разработка и тестване на дистрибуцията, както и за участие в мероприятия.

Коментари по темата: „OpenMandriva набира средства чрез Indiegogo”

добавете коментар...

  1. Бай Драган

    Оня ден ми донесоха 2 лаптопа Тошиба да им инсталирам Windows7.
    Даже не бяха разпечатани кутиите. Като извадих лаптопите видях, че няма диск с драйвери.
    “Няма нищо”-викам си аз, Windows-a е велик и ще сложи драйвери.
    Инсталирах на единия Win7 и … изненадаааа. Няма драйвер за лан-картата и не мога да вляза в интернет да изтегля и други драйвери.
    “Няма проблем” – пак се успокоявам аз. Изтеглих от моя компютър драйвери от сайта на Тошиба и ги записах на флашка (нямах празни CD-та). И пак изненадаааа. Windows-a не сложил и драйвер за USB-то.
    Взех една флашка на която имах записан един много гаден Линукс (ужас – само като напиша думата Линукс и ми става лошо), boot-нах през нея и Линукса се зареди. Беше Mint Xfce 17.3.
    Та тоя глупав Линукс как така успя да познае и да сложи всички драйвери – и за ланкартата, и за видеокартата, и за USB-то, и за каквото се сетите още. Просто всичко работи на 6 и то много “usability”.
    Все едно тоя Линукс беше писан специално за конкретния модел лаптоп на Тошиба!
    Влязох си с Линукса в нета и сайта на Тошибата и си дръпнах всички Windows драйвери, които Windows-a не можа да сложи.
    Такива ми ти работи…

  2. Емко

    Бай Иван го е казал доста добре.

  3. Бай Иван

    “… да минат от Windows към Linux” – а дано, ама надали. Проблема на линуксите е, че тези които ги правят рядко имат представа какво е “usability”, т.е. как да си направят софтуера така че да е лесно и приятно на потребителите да го ползват. В момента ако нещо не работи търсиш в нета докато намериш някакво заклинание. Пробваш го, ако стане – супер, ако не – търсиш отново и така до следващия проблем. Общо взето парите, които си спестил от това да си вземеш Уиндоус или Мак, ги даваш под формата на загубено лично време.

  4. Anonymous

    Много добре колкото повече Linux дистрибуции има толкова по добре и дано хората скоро да се орентират и да минат от Windows към Linux 😉

Коментар